Hoe beoordeel je kwaliteit van Compound vuurwerk, cakes en vuurpijlen?

Wat is een goed product en waar moet je op letten als je vuurwerk in Duitsland wilt kopen. Voor een groot deel is het een kwestie van smaak. Waar de een vooral op zoek is naar zoveel mogelijk vuurwerk tegen de beste prijs, zullen andere mensen misschien kijken naar de compositie en kleur en kijken andere mensen weer naar veiligheid.

Vuurwerk beoordelen kan dus op verschillende manieren.

Allereerst kan je kijken naar veiligheid. Voor productie van vuurwerk wordt nog wel eens geld bespaard op sommige zaken zoals bijvoorbeeld de kwaliteit van de tubes of de maximale kruithoeveelheid.. Daarnaast kan je kijken naar compositie en kleur. Hieronder geven we wat voorbeelden waar je op kan letten bij het beoordelen van kwaliteit. Kwaliteit van tubes bij compound vuurwerk en cake boxen De kwaliteit en de veiligheid van tubes wordt in grote mate bepaald door de hardheid van het karton. Voor alle Heron producten kiezen we voor optimale veiligheid door het gebruik van een goede kwaliteit gerecycled papier. Sommige fabrikanten kiezen voor goedkoper papier waarbij soms tot 7 keer gerecycled papier gebruikt wordt. Gevolg is dat je de tubes zo zacht worden dat je ze kan inknijpen. Vooral bij regen of het laten vallen van een cake kan dan makkelijk zorgen voor vervormingen en afwijkende schietrichtingen. Heron producten hebben allemaal de hoogste kwaliteit papier waar de tubes van gemaakt worden. Optimale veiligheid dus.

Geld besparen op maximale kruithoeveelheid in compounds, cakes of vuurpijlen

Er mag maximaal 500 gram gebruikt worden volgens de wettelijk bepaalde normen. Er zijn partijen waarbij minder dan de maximaal toegestane hoeveelheid kruit gebruikt wordt om ook daar kosten te besparen. Als je er bijvoorbeeld minder dan 500 gram in doet is dat moeilijk vooraf te controleren, maar uiteraard zie je dat aan de uitbarstingen, de hoogte en de effecten. In Heron producten gebruiken we altijd de maximale kruithoeveelheden voor de beste effecten. Er zijn gek genoeg ook partijen die meer dan de maximale kruithoeveelheid gebruiken wat je ook direct terug ziet in de kwaliteit, dit is alleen voor een producent spelen met vuur omdat als je eruit gepikt wordt door een controle je opdraait voor de kosten om al je producten uit de handel te nemen.

Zuivere chemicalien geven vuurwerk intense kleuren en lange stand tijd

Je kan aan de verschillende kleuren van de explosies zien hoe zuiver en goed de gebruikte chemicalien zijn geweest. Sterke intense kleuren duiden op goede chemicalien. Daarnaast is het langzaam opbranden van het kruit verantwoordelijk voor het lang zichtbaar blijven van kleuren, ook wel standtijd genoemd. Kwalitatief vuurwerk kan je dus herkennen aan felle intense kleuren die lang zichtbaar blijven. Minder kwalitatief vuurwerk herken je aan minder intense kleuren die relatief snel doven en dus minder lang zichtbaar zijn. Ook van belang is de kwaliteit van de sterren (die de geleurde explosies geven) de manier van rollen de productie is ook van belang voor de beste effecten. Vergelijken van goedkoop vuurwerk en kwaliteitsproducten Bekijk hieronder of je de verschillen in kleur, intensiteit en standtijd kan zien tussen ons goedkoopste product (veel voor weinig) de supermarktkiller en een van onze duurdere compound boxen de Cake 456.

Supermarkt killerCake 456