Cobra vuurwerk kopen?

Met enige regelmaat krijgen we de vraag van ouders die op zoek zijn naar Cobra’s en andere nitraten voor hun eigen kinderen. Mensen hebben geen idee dat het hier om zwaar illegaal vuurwerk gaat en hoe gevaarlijk deze nitraatbommen eigenlijk zijn. Het feit dat ouders dit nog proberen te kopen voor hun kinderen geeft aan dat we hier en daar nog wel wat aan voorlichting moeten doen.

Enerzijds snappen we dat hoe illegaler en harder iets knalt hoe interessanter het wordt voor bepaalde doelgroepen maar wat we niet snappen is dat mensen niet beseffen dat ze eigenlijk met zware explosieven aan het spelen zijn. Cobra’s en de zwaardere nitraten kunnen makkelijk in een categorie geschaard worden waar handgranaten en kneedbommen ook in thuis horen. Los van de fysieke schade die je hiermee aan jezelf of anderen kan toebrengen maakt dit soort vuurwerk ook de markt kapot voor “gewoon” vuurwerk.

Knal vuurwerk verkopen we zeker in alle vormen en maten maar cobra’s en nitraten zijn voor ons een categorie die de branche als geheel geen goed doen. Besef je dus een aantal zaken als je naar cobras op zoek bent

  • Je maakt de vuurwerkbranche kapot
  • Je speelt met explosieven
  • Een ongeluk heeft grote gevolgen

Wij bij Heron Fireworks kunnen en willen je hier ook niet mee helpen maar hopen dat je nu of later snapt dat dit levensgevaarlijk is. Een fijne jaarwisseling!