Vuurwerk Duitsland regels

Er bestaat veel onduidelijkheid over wat er wel en wat er niet mag als je vuurwerk komt kopen in Duitsland. Hier nog even de belangrijkste feiten op een rijtje. Je hebt als je in Duitsland koopt en daarna weer terug rijdt naar Nederland dus te maken met zowel de Duitse als de Nederlandse regels op het gebied van vuurwerk. Aangezien de Nederlandse regels strenger zijn dan de Duitse hanteren we hier alleen de belangrijkste Nederlandse regels.

  • Vuurwerk in Duitsland mag alleen worden verkocht op de laatste drie (werk)dagen van het jaar. Het is dus niet zo dat je het hele jaar door vuurwerk kan kopen in Duitsland.
  • In Nederland mag je maximaal 25 kg per persoon vervoeren. Hou daar dus rekening mee als je het vuurwerk komt ophalen.
  • Al het door ons verkochtte vuurwerk is 100% legaal en voldoet aan alle Nederlandse en Europese regelgeving. Volgens deze regels moeten de producten bijvoorbeeld voorzien zijn van een Nederlandse gebruiksaanwijzing. Dit is uiteraard het geval.
  • Omdat er in China nog wel eens wat misgaat bij productie is het belangrijk om goed te testen en indien nodig partijen af te keuren. Alle producten zijn uitvoerig getest (in veel gevallen zelfs dubbel) en CE gekeurd. Deze CE keuring is verplicht.

UPDATE: er is momenteel veel te doen rondom het vuurwerkverbod in Nederland. Op onze pagina vuurwerk verbod zetten we alle laatste ontwikkelingen voor u op een rijtje. Houd deze pagina dus in de gaten voor alle laatste info

Mocht u desondanks nog vragen hebben over de regels bij het kopen van Duits vuurwerk laat dan even een berichtje achter dan proberen wij uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden
(houdt er rekening mee dat het eind van het jaar onze drukste periode is en daardoor het wat langer kan duren voor uw antwoord heeft)